logo

Bemutatkozás (közkívánatra)

 

 


Hát talán úgy kezdeném, hogy bemutatkozom.
Sz. Gábornak hívnak, de hívjatok csak Szaszának -mindenki így szólít. Szabó Gábor
Először 10-11 éve kerültem kapcsolatba a tekikkek akkor kaptam az első két teknősömet.
Sajnos nem voltak hosszú életűek nálam (pár nap). Akkor ugy 13 voltam, és olvastam egy könyvben, hogy ha puha a páncél akkor valami gond van. Hát éppen jött az állatdoki hozzánk kutyát oltani, és szóltunk neki, hogy vessen a tekikre egy pillantást adott nekik egy-egy ínjekciót és 1 óra múlva elpusztultak tőle. :-(
Azán köv héten kaptam másik kettőt sajnos ők a hazaúton elpusztultak abba a kis "lufiba" amibe a kereskedő belerakta őket.
Szóval elég nehezen indultam el ezen a hosszú úton. Na és akkor 1-2 hét múlva kaptam megint 2 Vörösfülű ékszerteknőst akik a mai napig megvannak. Azóta fogadtam örökbe egy Tarajos teknős párt és egy Sárgafülű ékszerkenőst. Ezután kaptam, és vettem 1-1 Görögteknőst ők 2008 augusztusi kelésűek -még fiatalok. Hát ennyi teknősöm van. Lejjebb találtok róluk és lakhelyeikről képeket.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, mert tudom hogy nagyon sok mindent figyelmen kívűl hagynak az emberek, amik a teknősök kárára válhatnak a későbbiekben. Sokan nem helyesen tartják, rosszul táplálják kedvencüket.
Nem gondolom hogy baj az, ha az ember mástól kér segítséget, nem kell attól félni, hogy "hülyeséget" kérdezünk, nyugodtan fel kell tenni azt a kérdést, és segítünk amiben csak tudunk, valamint kérlek valamennyiőtöket, hogy ti is tegyétek meg ezt egymásért, és a teknősökért.

 

(2009)

 

 

-Ha már fogságban tartjuk őket, akkor úgy tegyük, hogy ezt ők ne érezzék!


És akkor most pár kép:


-a kis görögök :

 

testudohermanni1


-együtt a csapat:


csop


-sárgafülű portré:

 

s1

 

-a vízi csapat egy hiányzóval:

 

víziteknős